Завдяки цьому з початку року до бюджету надійшло майже 200 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Також фахівці встановили, що протягом першого кварталу на Вінниччині близько півтисячі громадян надавали послуги без сплати податків. Після їх залучення до оподаткування бюджет додатково отримав 93 тис. грн. У січні – березні фіскали провели 26 перевірок, щодо дотримання суб’єктами господарювання діючого податкового законодавства під час виплати зарплати та інших доходів. За їх результатами до бюджету донараховано понад 2, 8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Після заслуховування на робочих групах та постійно діючих комісіях підприємств, які заборгували зарплатню працівникам, до бюджетів надійшло 142,6 тис. грн. ПДФО. Також фіскальна служба Вінниччини проводить індивідуальну, роз’яснювальну роботу із бізнесменами, аби вони підвищували зарплату працівникам. Як наслідок, усі фізичні і юридичні особи з якими спілкувалися податківці збільшили офіційні виплати заробітної плати. А місцева скарбниця отримала 153 тис. грн. ПДФО.

Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає, що перевірки малого та середнього бізнесу відомство проводить лише у передбачених законом випадках. Якщо підприємство має статус ризикового, у разі надходження скарг чи за заявою самого підприємства. І нагадує, що отримання зарплатні в конвертах і нелегальне працевлаштування, позбавляє людину усіх соціальних гарантій.



Переглядів: 2904
Поширень: 0