Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що завершується „гаряча” пора подання декларацій. Деклараційна кампанія 2015 року вийшла на фінішну пряму. 30 квітня - кінцевий термін, коли громадяни матимуть можливість виконати свій конституційний обов’язок перед державою – задекларувати доходи, отримані в 2014 році. 

Індивідуальний внесок в добробут держави вже зробило понад 4,5 тис. вінничан, які поповнили бюджетну казну на суму 10195,1 тис. грн., що на 1779,9 тис. грн. або на 21,0 % більше ніж в минулому році.

Наразі у Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях області, насамперед, очікують тих осіб, хто одержував доходи, з яких не   сплачувався податок, у тому числі іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, здавав в оренду житло, рухоме майно, отримував в 2014 році матеріальну допомогу понад 1710 грн. на рік, інвестиційні прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав тощо. Крім того, обов’язок щодо подання декларації мають і громадяни, які  в минулому році отримували заробітну плату та виплати за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, загальна сума яких перевищила 146160 гривень.

Нагадаємо, що на сьогодні подати декларацію про майновий стан та доходи можна особисто або уповноваженою на це особою чи за допомогою мережі Інтернет у разі наявності ключа електронного цифрового підпису та відповідного програмного забезпечення.

Додамо, що для створення зручних умов для декларантів Центри обслуговування платників працюють у вівторок та четвер з продовженим робочим днем – 9.00 до 20.00, а  у суботу  з 9.00 до 16.00 години. З графіками роботи ЦОПів можна ознайомитися за посиланням

Звертаємо увагу, що за неподання (несвоєчасне подання) громадянами податкової декларації про доходи статтею 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

Заздалегідь висловлюємо вдячність за вчасно подану декларацію.



Переглядів: 2547
Поширень: 0