Головне управління ДФС у Вінницькій області повідомляє, що починаючи з 1 квітня 2015 року набрала чинності нова форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок його заповнення і подання податковими агентами, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4.

На відміну від попереднього Розрахунку нова форма складається з двох розділів:

  • у розділі І - податкові агенти відображають, як і раніше, суми нарахованих (виплачених) доходів (як оподатковуваних, так і неоподатковуваних) та суми нарахованого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб;
  • у розділі II - податкові агенти зазначають загальну суму доходів у вигляді процентів, виграшів (призів) у лотерею, загальну суму нарахованого податку на доходи фізичних осіб, а також інформацію про військовий збір.

Cлід зазначити, у рядку «Військовий збір» розділу ІІ форми №1ДФ необхідно відображати загальну суму нарахованого доходу, загальну суму виплаченого доходу, загальну суму нарахованого військового збору та загальну суму перерахованого до бюджету військового збору у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, зазначати не потрібно, тобто зазначені доходи не потребують персоніфікації.

Варто звернути увагу на реквізит «Працювало за трудовими договорами (контрактами)», який замінено замість реквізиту «Працювало у штаті». Тобто, відтепер в новий реквізит має включатися кiлькiсть працiвникiв, якi працювали за трудовими договорами (контрактами), зокрема і за сумісництвом.

Нагадаємо, Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Тобто, за І квартал 2015 року податкові агенти мають відзвітувати за новою формою 1 ДФ не пізніше 12 травня 2015 року.



Переглядів: 2877
Поширень: 0