Звітність подається до органу ДПС за місцем реєстрації РРО, книги ОРО та РК не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним, в електронному вигляді. Однак, якщо  суб’єкти господарювання, вже подають до органів ДФС  по дротових та бездротових каналах зв’язку звітність про використання РРО, вони не подають звіт про використання РРО (КОРО) за формою 3ВР-1.

У разі неподання або несвоєчасного подання звіту з використання РРО до суб’єкта господарювання застосовується штраф у розмірі до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 170 грн.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

Дозволяється до 1 січня 2016 року використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів ДФС України по дротових або бездротових каналах зв’язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам’яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.

Таким чином, користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 01.01.2015 електронних контрольно-касових апаратів, що подають до фіскальних органів тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій (Z – звіти), необхідно протягом цього року доопрацювти або замінити існуючу касову техніку на таку, яка забезпечує подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Також нагадуємо, що вимоги стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій набирають чинності:

  • для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015;
  • для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016



Переглядів: 2718
Поширень: 0