Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що з 07.05.2015р. набрав чинності Закон України від 09.04.2014р. №332 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів», яким до 31 березня 2019 року звільнено від оподаткування ПДВ:

  • операції з першого постачання  вказаних імпортованих товарів на митній території України;
  • операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів та медичних виробів;
  • операції з першого постачання ліків та медичних виробів їх виробниками;  
  • операції з передачі пацієнту ліків та медичних виробів (імпортних чи вітчизняних) у системі охорони здоров’я у межах виконання бюджетних програм із забезпечення медичних заходів державних програм або комплексних заходів програмного характеру у сфері охорони здоров\'я.

Лікарські засоби та медвироби повинні бути внесені до Державних реєстрів лікарських засобів та медичної техніки.

Пільговий режим по ПДВ застосовується за умови, що ввезення або постачання здійснюється на підставі договорів із спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, перелік яких визначений Законом України "Про здійснення державних закупівель". Саму процедуру закупівель та порядок ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість має бути визначено Кабінетом Міністрів України.

Також законодавчо передбачено відповідальність платників у разі порушення ними установленого режиму звільнення від ПДВ.



Переглядів: 2750
Поширень: 0