Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшились приблизно на 36,6 мільйонів гривень. Юридичні особи протягом чотирьох місяців заплатили понад 17, 5 млн. грн. Фізичні особи спрощенці перерахували до бюджету більше 80, 6 млн. грн. Щодо платників фіксованого сільськогосподарського податку, від них місцевий бюджет також отримав понад 17, 5 мільйонів.

Нагадаємо, що такий спец-режим оподаткування, як фіксований сільськогосподарський податок, після реформування Податкового кодексу, перенесли до єдиного податку. Для цього законодавець ввів окрему четверту групу платників єдиного податку. Таким чином, із 1 січня 2015 року до цієї групи платників єдиного податку належать сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 %.

Наразі на Вінниччині зареєстровано 82, 6 тис. платників фізичних осіб, із них понад 35 тисяч перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає, що підтримка малого і середнього бізнесу один із пріоритетів у роботі служби. Для платників створюються максимально комфортні умови і дедалі активніше впроваджуються електронні сервіси.



Переглядів: 2575
Поширень: 0