Щонайменше шість вантажних автомобілів різних марок завезені вінницьким приватним підприємством на територію України із суттєвим заниженням їх вартості при перетині кордону. Цим самим зловмисники намагалися уникнути сплати митних платежів і податку на додану вартість. Для цього до зовнішньоекономічного контракту були внесені завідомо неправдиві відомості, які виявили при відпрацюванні співробітники підрозділу протидії митним правопорушенням оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області. Зокрема, за документами країна-експортер зазначена інша, ніж реальна країна, що відправила товар, крім того, вартість кожного авто занижена у 2-3 рази. В Україні ж вантажівки реалізовували за ринковими цінами.

Слідчими внесена до ЄРДР інформація щодо вчинення кримінального правопорушення за ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів. Наразі відпрацьовується діяльність приватного підприємства щодо встановлення повної кількості ввезених на територію України автомобілів із порушенням законодавства. Також вживаються заходи по відшкодуванню завданих збитків.

Порушення викрите в рамках загальнодержавної операції «Рубіж», яка щойно стартувала в Україні і спрямована на викриття кримінальних правопорушень в митній сфері, попередження, виявлення і припинення каналів незаконного переміщення товарів народного вжитку, в тому числі під виглядом їх транзитного переміщення.



Переглядів: 3009
Поширень: 0