Про це Прем\'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції під час її робочої поїздки до Вінницької області після відвідування Гайсинського цукрового заводу.

Юлія Тимошенко зазначила, що через відсутність зваженої та прогнозованої державної політики щодо розвитку цукрової галузі, за останні 18 років Україна у цій сфері втратила лідируючі позиції у світі. «Україна, яка завжди була батьківщиною великих врожаїв цукрового буряку, батьківщиною найкращої науки з системи вирощення цукрового буряку та провідною країною експорту цукру до Європи та Близького Сходу, сьогодні втратила свої позиції», - підкреслила Глава Уряду. При цьому Прем\'єр-міністр зазначила, що за час незалежності в Україні значно скоротилися посіви цукрових буряків, а також зменшилася кількість заводів із переробки буряка.

На думку Юлії Тимошенко, для повернення цукровій галузі колишньої потужності необхідно, перш за все, забезпечити галузь стабільними обіговими коштами, для чого необхідно змінити існуючу кредитну політику. Також за словами Прем\'єр-міністра, необхідно вирішити проблему забезпечення підприємств цукрової галузі сільськогосподарською технікою, яка сьогодні імпортується до країни.

«Для цього ми у бюджеті вже заклали на цей рік, і на наступний рік також будемо закладати спеціальну статтю, згідно з якою надаватимуться державні гарантії для того, щоб купувати, приміром, найсучаснішу, найефективнішу і найпродуктивнішу сільгосптехніку для сільських господарств, які вирощують цукрові буряки», - повідомила Юлія Тимошенко. За її словами, така техніка надаватиметься у лізинг, під довгострокові кредити, без першого внеску.


Переглядів: 3169
Поширень: 0