У 2015 році робота оперативних підрозділів Державної фіскальної служби України зосереджена на шести чітко визначених напрямках, відзначає начальник оперативного управління Головного управління ДФС у Вінницькій області Віктор Сирватка. Виконання завдань по даних напрямках дозволить перекрити ключові канали живлення тіньового сектору економіки.

В першу чергу це ліквідація конвертаційних центрів та фіктивних фірм, через рахунки яких підприємства реального сектору економіки виводять з-під оподаткування мільйонні суми коштів. Це також попередження незаконного відшкодування ПДВ з бюджету, протидія розкраданню коштів з держбюджету та подальшої їх легалізації, ліквідація тіньового ринку підакцизних товарів, виявлення кримінальних правопорушень у митній сфері, а також виявлення та руйнування схем ухилення від сплати податків фізичними особами, що мають значний дохід. Результатом роботи по даних напрямках стало вилучення з незаконного обігу підакцизних товарів на суму більше 5 млн. грн. і викриття 2 підпільних цехів по виготовленню алкогольного фальсифікату. 15 кримінальних проваджень розпочато за виявленими порушеннями у тендерних процедурах і державних закупівлях, майже 7,5 мільйонів гривень вже повернуто до бюджету. Завдяки діям оперативників ГУ ДФС у області, більше 4 мільйонів гривень відшкодовано держказні підприємствами, що скористалися послугами фіктивних фірм та конвертаційних центрів з метою ухилення від сплати податків. Внаслідок відпрацювання зовнішньоекономічної діяльності на території Вінницької області викрито 4 кримінальні правопорушення відносно імпортерів та експортерів.

 Кінцевим підсумком роботи оперативних підрозділів ДФС є економічний ефект їхньої діяльності, захист державного бюджету і його наповнення за рахунок викорінення тіньового сектору економіки, наголошує Віктор Сирватка.



Переглядів: 2740
Поширень: 0