Відбір інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що фінансуються з державного фонду, відбувається максимально прозоро

В Мінрегіоні презентували он-лайн платформу Державного фонду регіонального розвитку.

Відтепер відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що співфінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, відбуватиметься максимально прозоро.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час засідання Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, вимогам законодавства.

«В цьому році вперше відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку відбувається на основі відкритого конкурсу. Усі проекти-претенденти мають бути розміщені на презентованій он-лайн платформі. Відтепер кожен має доступ до загальної інформації про ці проекти, а експерти, які проводитимуть оцінку і відбір – до усіх необхідних їм документів», - пояснив заступник Міністра.

В’ячеслав Негода також нагадав, що оцінка та попередній відбір програм і проектів регіонального розвитку здійснюється створеними облдержадміністраціями регіональними комісіями, засідання яких, до речі, також мають транслюватися в режимі он-лайн. Створена при Мінрегіоні Міжвідомча комісія оцінить, чи відповідають відібрані в регіонах проекти вимогам законодавства.

Он-лайн платформу ДФРР було створено за сприяння Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».



Переглядів: 3290
Поширень: 0