Аби збільшити надходження до місцевих бюджетів, протягом січня – травня 2015 р. на робочих групах та постійно діючих комісіях фіскали заслухали 31 суб’єкта господарювання, що мали заборгованість по заробітній платі та податку на доходи фізичних осіб. У результаті всі вони погасили заборгованість із зарплати, а до бюджетів надійшло 160 тис. грн. ПДФО.

На засіданнях робочих груп, створених при податкових інспекціях, заслухано 52 суб’єкта господарювання-боржника, які погасили заборгованість, внаслідок чого бюджети отримали 29,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Під час засідань спільних комісій з органами місцевої влади провели спілкування із 175 юридичними та 134 фізичними особами-підприємцями, усі вони підвищили зарплати своїм працівникам. Щодо індивідуальної роз’яснювальної роботи з керівниками зазначеної категорії підприємств, то протягом січня – травня проведені співбесіди із керівниками 263 юридичних осіб та 369 фізичними особами-підприємцями, з яких також підвищили заробітну 100 % суб’єктів. Завдяки цьому місцеві бюджети додатково отримали понад 291 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Протягом січня - травня 2015 року проведено 47 перевірок із дотримання суб’єктами господарювання діючого податкового законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів, за результатами яких до бюджету донараховано 3087,9 тис. грн. по податку на доходи фізичних осіб, з яких до бюджету надійшло 245,7 тис. грн. За рахунок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено 643 фізичних особи, якими сплачено до бюджету 391,4 тис. грн. податку. Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 752 громадянина, які надавали різні послуги, без сплати податків, внаслідок чого надійшло до бюджету 199,1 тис. грн.



Переглядів: 2328
Поширень: 0