Партію волоських горіхів на орієнтовну суму понад 1,8 млн. грн., що готувалася до експорту з території України, вилучили співробітники Головного управління ДФС у Вінницькій області. За наявною інформацією, фірма-експортер за адресою реєстрації не знаходиться, а її директор заявив, що до фінансового-господарської діяльності фірми жодного стосунку не має.

За фактом внесення неправдивих відомостей щодо керівника вказаного підприємства в документи для проведення реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців розпочато кримінальне провадження за ст. 205-1 Кримінального кодексу України. Дана інформація передана для подальшого реагування до митних підрозділів ДФС, де  під час процедури замитнення партія товару затримана. Сладений протокол за ст. 483 Митного кодексу України – приховування товарно-матеріальних цінностей від митного контролю.

Фіскали затримали партію горіхів на суму понад 1,8 млн. грн., яку хотіли нелегально експортувати з України

Вантаж затриманий до прийняття рішення, передбаченого діючим законодавством.

Фіскали затримали партію горіхів на суму понад 1,8 млн. грн., яку хотіли нелегально експортувати з України

Вилучення відбулося в рамках загальнодержавної операції «Рубіж», яка триває в Україні трохи більше місяця і спрямована на викриття кримінальних правопорушень в митній сфері, попередження, виявлення і припинення каналів незаконного переміщення товарів народного вжитку, в тому числі під виглядом їх транзитного переміщення. В рамках операції вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 2,2 млн. грн. Це також другий випадок виявлення кримінального порушення закону з боку експортерів волоських горіхів.



Переглядів: 3559
Поширень: 0