Нагадаємо, що підвищення до будь-якого виду пенсії, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам з 1 квітня становило 7 грн. 50 коп., з 1 липня – 14 грн. 20 коп. Із 1 жовтня таке підвищення складе 28 грн. 40 коп. Тобто фактично пенсія у жовтні у порівнянні з вереснем збільшиться на 14 грн.20 коп.

Заступник начальника головного управління-начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Дика повідомила, що підвищення здійснюється незалежно від дати призначення (перерахунку) пенсії, державної соціальної допомоги. Підвищення надається непрацюючим особам та особам, які одержують пенсію (державну соціальну допомогу) на дітей або недієздатних осіб - незалежно від одержуваного доходу.
Виплата підвищення проводиться понад встановлену мінімальну пенсійну виплату 544 грн. в межах максимального розміру пенсії – 5976 грн. (498 грн. х 12) за рахунок коштів, з яких виплачується пенсія або державна соціальна допомога.


Переглядів: 4076
Поширень: 0