Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує платникам ПДВ про те, що з 1 липня п.р. набрали чинності зміни, внесені Законом України від 28.12.2014р. №71 до положень Податкового кодексу України, які регламентують методику формування податкового кредиту по ПДВ.

За своєю суттю зміни полягають у тому, що відтепер податковий кредит звітного періоду формуватиметься за всіма без винятку отриманими та зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними. Тобто, навіть в разі придбання товарів, послуг чи необоротних активів, які використовуватимуться платником ПДВ в операціях, що не обкладаються ПДВ, або в негосподарській діяльності, суми ПДВ, сплачені під час придбання повністю включаються до складу податкового кредиту звітного періоду.

Далі, у тому ж звітному періоді платнику ПДВ слід нарахувати податкові зобов’язання, виходячи з вартості таких придбань, не пізніше останнього календарного дня звітного періоду скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН у терміни, встановлені Податковим кодексом для такої реєстрації. Тобто, задекларована сума податкового кредиту має бути повністю або частково погашена нарахованими податковими зобов’язаннями.

В подальшому, якщо такі товари, послуги чи необоротні активи починають використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, у тому числі переведення невиробничих необоротних активів до складу виробничих необоротних активів, платник податку може зменшити нараховану суму податкових зобов\'язань на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних.



Переглядів: 4194
Поширень: 0