За інформацією УДСБЕЗ ГУМВС, діями даних осіб завдано збитків державі в особливо великих розмірах. Злочинці діяли наступною схемою. Протягом лютого-травня поточного року, підроблюючи бухгалтерські документи, ними було відображено операції з реалізації свіжих яблук на адресу товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), що знаходиться у м. Киів на загальну суму 9 204 597 гривень, а також придбання отрутохімікатів і добрив у ТОВ в м. Дніпропетровськ на таку ж суму.

Працівниками УДСБЕЗ встановлено, що вищевказані операції фактично не відбулись та являються безтоварними, тобто фіктивними. Крім того, встановлено, що такі операції було включено до податкової звітності київського товариства і таким чином даним товариством отримано кредит на суму 1 534 099 гривень, що в подальшому призвело до ухилення від сплати податку на додану вартість у вказаному розмірі.

За даним фактом районною прокуратурою відносно посадових осіб СВАТ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

В ході подальшої перевірки працівниками служби встановлено, що головний бухгалтер підприємства, за незаконне формування податкового кредиту на користь київського ТОВ та підробку бухгалтерських документів, отримав хабар в розмірі 10 тис. гривень. За даним фактом також прокуратурою Іллінецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.


Переглядів: 3255
Поширень: 0