Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС у Вінницькій області затримали заступника директора одного з педагогічних коледжів під час отримання неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США за вступ до закладу.

Як повідомив т.в.о начальника УМВС у Вінницькій області Олександр Глянько, правоохоронці отримали інформацію про вимагання вказаних коштів у абітурієнта за вступ до навчального закладу. В рамках розслідування відкритого кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) було задокументовано факт отримання неправомірної вигоди посадовцем у його службовому кабінеті.

На даний час заступника директора затримано за ст. 208 КПК України, йому оголошено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного на період досудового розслідування.



Переглядів: 4117
Поширень: 0