Оскільки з 1 липня 2015 року пиво включено до переліку алкогольних напоїв, його виробництво, імпорт, експорт, оптова чи роздрібна торгівля здійснюється на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв, які, зокрема, передбачають наявність відповідних ліцензій, які засвідчують право суб\'єкта господарювання на провадження вказаних видів діяльності протягом визначеного строку.

Звертаємо увагу, що чинним законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом у разі наявності у суб’єкта господарювання діючої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Особливістю новації є те, що на лицьовій стороні бланка діючої «алкогольної» ліцензії має бути зазначено додатково вид алкогольної продукції у дужках - слово "пиво".

Оскільки усі алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5 відсотка об\'ємних одиниць підлягають маркуванню, для маркування пива міцністю понад 8,5 % застосовуються акцизні марки АВ ВП та АІ ВП. Залишки пива за кодами товарної позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД, які вироблені до 01 липня 2015 року, маркуванню не підлягають та можуть перебувати у вільному обігу до повної їх реалізації з урахуванням терміну придатності.



Переглядів: 2714
Поширень: 0