Так, на позачерговій сесії обласної Ради депутати внесли зміни до «Програми розвитку особистих селянських та фермерських господарств», цим самим передбачили 2 мільйони гривень на часткову компенсацію відсоткової ставки та тіла кредиту на придбання доїльного обладнання та холодильних установок для тих, хто має 5 і більше корів.

«Суть фінансової підтримки малих фермерських господарств у тому, що область спонукає виробників молока до машинного доїння, без якого неможливо отримати молочну продукцію належної якості. А також придбання холодильних установ. При наявності цих двох умов, молоко від селянських господарств переходить від безсортового до продукту вищого ґатунку, яке й коштуватиме дорожче» - зауважив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

Кошти на ці цілі вдалося виділити із 35 мільйонів гривень, що акумульовано завдяки перевиконанню обласного бюджету у першому півріччі 2015 року.

До речі, із загальної суми, 500,000 тис.грн виділено КУ «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» для виготовлення проектно-кошторисної документації на водні об’єкти, які знаходяться у спільній власності територіальних громад Вінниччини. Майже стільки спрямували для проведення нормативної грошової оцінки землі, розмежування земель державної та комунальної власності, інвентаризації земель в області.



Переглядів: 3179
Поширень: 0