ЄБРР надає промисловій групі "ВіОйл", до якої входить і ПАТ «Вінницькій олійножировий комбінат», синдикований кредит на 40 млн. доларів. Частина коштів призначена для фінансування місцевих сільгоспвиробників, які постачатимуть підприємству сировину.

Європейський банк реконструкції та розвитку надає синдикований кредит у 40 млн. доларів для поповнення оборотного капіталу промислової групи "ВіОйл" (ViOil), яке є найбільшим виробником та експортером соняшникової олії в державі.

"Фінансування буде складатися з кредиту" A "на суму до $ 20 млн, який ЄБРР надасть із власних коштів, і кредиту" B "на суму до $ 20 млн, який буде синдикований банку ING Bank NV", - наголошується в повідомленні ЄБРР.

Кошти цих кредитів поповнять оборотний капітал "ВіОйл", зокрема будуть спрямовані на фінансування власних олійноекстракційних операцій: авансові виплати сільськогосподарським виробникам, запуск нових продуктів і початок спільного вирощування високоолійних культур та виробництва олії з місцевими сільськогосподарськими виробниками. В тому числі, як повідомив директор ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» Дмитро Чаленко, це стосуватиметься і співпраці з аграріями Вінниччини.

Виняткове значення отриманого ПГ «ВіОйл» кредиту для підтримки аграрного сектору регіону відзначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Це надзвичайно важливо в частині підтримки наших товаровиробників. Це майже мільярд гривень, значний ресурс, який через Вінницький олієжиркомбінат піде нашим аграріям, і це надасть додаткового поштовху розвитку», - зазначив він.

Валерій Коровій підкреслив, що приклад Вінницького МЖК, який потужно розвивається, збільшує потужності завдяки новим технологіям та створює робочі місця, - є позитивним сигналом для інвесторів. На ПАТ «Вінницький олієжиркомбінат» планують збільшити потужності виробництва з 2,3 тис. тонн на добу до 3 тис. тонн уже в наступному році.

«Незважаючи на непросту соціально-економічну ситуацію в державі, бізнес кредитується, потужно працює на території області. І що важливо: такі міжнародні структури, як Європейський банк реконструкції і розвитку, який сьогодні є найбільшим міжнародним інвестором в країні, розглядають підприємства області як надійних партнерів, це свідчить про довіру європейських і міжнародних інвесторів до України і Вінницької області, зокрема», - наголосив очільник області.

ПГ «ViOil» об'єднує два масложирових комбінати - Вінницький і Чернівецький. До групи також входять мережа хлібоприймальних підприємств, елеватори, торговельні представництв в регіонах України.



Переглядів: 6288
Поширень: 0