Зазначену суму внесли до бюджету платники податків Вінницької області – юридичні особи. Це 1916 підприємств, установ та організації, які цьогоріч задекларували податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Загальна сума нарахованого ними на 2015 рік податку склала 16,8 млн. грн.

Протягом січня – червня 2015 року до бюджету від цієї категорії платників вже надійшло понад 5,8 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Варто зазначити, що окрім юридичних осіб, платниками цього податку є і фізичні особи, тобто громадяни, власники нерухомого майна. Наразі підрозділами ДФС у Вінницькій області надіслано 1140 повідомлень-рішень на близько 1.2 млн. грн. Відтак, протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення-рішення, власник житла зобов’язаний перерахувати суму податку на зазначені у повідомленні реквізити.

Нагадаємо, Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” внесено зміни у частині оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які набрали чинності з 1 січня 2015 року. Зокрема, розширено базу оподаткування, шляхом нарахування податку на нерухомість як на об’єкти житлової, так і нежитлової нерухомості.

А якими бути ставкам податку чи розмірам пільг, вирішують органи місцевого самоврядування.



Переглядів: 2199
Поширень: 0