А впродовж червня військовий збір поповнив казну на 22,1 млн.грн.

Нагадуємо, що цей платіж запроваджено з серпня минулого року зі ставкою 1,5 % від доходів фізичних осіб, які визначаються по аналогії з доходами, що є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб, за деяким виключенням.

Відповідно до законодавчих змін з 11 червня 2015 року скасовано військовий збір на операції фізичних осіб з валютними цінностями.

Крім того, відповідно до Закону України від 18 червня 2015 року №548-VIII передбачено звільнення від оподаткування даним збором грошового забезпечення учасників АТО. Зокрема, визначено, що “тимчасово на період проведення антитерористичної операції, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції. Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором визначається Кабінетом Міністрів України”. Дані зміни вводяться в дію через два місяці після набрання чинності. Законом №548-VIII (тобто з 10.09.2015).



Переглядів: 2200
Поширень: 0