За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана із загальної суми єдиного податку, сплаченого до місцевих бюджетів за шість місяців цього року, майже 75 відсотків або 113,3 млн. грн. – це внесок громадян – підприємців. Решта припадає на юридичні особи. 

Посадовець зауважує, що станом на 1 липня поточного року спрощену систему оподаткування обрали більш ніж 41 тисяча суб’єктів підприємництва області. Понад 85 відсотків із них або 35,3 тисячі – фізичні особи.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року стали чинними зміни щодо спрощеної системи оподаткування. Збільшено поріг граничного доходу для перебування в тій чи іншій групі, знижено ставки єдиного податку. Окрім того, замість чотирьох груп платників єдиного податку-фізичних осіб залишилось три – платники єдиного податку третьої та п'ятої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до 1 січня 2015 року, вважаються платниками єдиного податку третьої групи. Щодо юридичних осіб, то вони можуть обрати 3 групу, і сплачувати 2 або 4% з виручки (залежно від того це платник ПДВ чи ні). Також до платників єдиного податку 4 групи включено платників фіксованого сільгоспподатку.

Мирослав Продан переконаний, нині спрощена система оподаткування передусім дозволяє малим і середнім підприємцям вести свій бізнес максимально просто і зручно.



Переглядів: 2437
Поширень: 0