За словами начальника Вінницької митниці ДФС Олександра Савчука саме такою є їх сумарна фактурна вартість за винятком тракторів товарної позиції 8709. До трійки найбільш імпортованих входять також машини і механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур – на понад 16 мільйонів доларів та продукти, що використовуються для годівлі тварин, сумарною митною вартістю майже 15 млн. дол.

Загалом понад 89% надходжень податків при імпорті забезпечили 4 галузеві угруповання: продукція хімічної промисловості; машини, устаткування та транспорт; продовольчі товари й продукція сільського господарства; метали та вироби із них. 

Щодо показників експорту, то протягом останніх 7 місяців, Вінницька митниця зафіксувала експорту м’яса та їстівних субпродуктів птиці більш як на 45,5 млн. дол. Олії соняшникової, сафлорової або бавовняної та їх фракцій більш як на 27, 9 млн. дол. Макуха та інших твердих відходів і залишків на понад 20,6 млн. дол. Серед країн світу, з якими вітчизняні суб`єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, лідерами є: Польща (12% загального товарообігу), Росія (11% загального товарообігу), Німеччина (10% загального товарообігу), Білорусь (9% загального товарообігу).



Переглядів: 2944
Поширень: 0