Сьогодні місцеві бюджети Вінниччини отримують практично такі ж податкові надходження, як і державний бюджет. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан. За його словами протягом січня-липня підрозділами Головного управління ДФС у області до бюджетів усіх рівнів мобілізовано майже 3170 млн.грн., що в 1,4 рази минулорічного показника. З цієї суми до Державного бюджету надійшло близько 1588 млн. гривень. Місцеві ж громади отримали майже 1582 млн.грн., що на 16,3% більше минулорічних надходжень січня-липня.

Серед основних напрямків спільної з місцевими радами роботи по наповненню місцевої казни очільник фіскальної служби області вбачає роз’яснювальну роботу для прийняття відповідних рішень по місцевих податках і зборах, роботу у напрямку адміністрування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та плати за землю;  інвентаризацію земельних ділянок з метою упередження їх використання без належного оформлення; справляння транспортного та акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Також актуальною залишається спільна робота із залучення до оподаткування самозайнятих осіб та працівників, які отримують заробітну плату в «конвертах».

«У рамках децентралізації, місцеві громади повинні зрозуміти одну важливу річ – саме від їхніх рішень залежить розвиток і економічна стабільність їхнього населеного пункту», - зауважив Мирослав Продан.



Переглядів: 3135
Поширень: 0