Про це повідомив начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Мирослав Продан на брифінгу, присвяченому темі електронних сервісів ДФС.

Сьогодні, - зазначив Мирослав Продан - платники Вінниччини вже гідно оцінили переваги електронних сервісів від фіскалів: електронна звітність (на Вінниччині майже половина платників звітують через Інтернет); електронне адміністрування ПДВ (а з 1 липня повністю запрацювала ще й система електронного відшкодування); електронний кабінет платника; електронні консультації та ще майже два десятки електронних сервісів, розміщених на головному веб-порталі ДФС. Наразі в тестовому, а з 1 вересня – у штатному режимі працює новий електронний сервіс - «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». За його допомогою, не піднімаючись з місця, можна отримати довідку про свої доходи та сплачені податки. Адже не секрет, що до сьогодні ця процедура займала чимало часу та зусиль.

Неабияку зацікавленість викликав спільний проект Головного управління фіскальної служби та громадських активістів області: інформаційно-аналітичні ресурси «Інвестиційні площадки» та «Державні закупівлі», який представив голова Ради з кадрових питань ГУ ДФС у Вінницькій області Євгеній Семенов.

«Інвестиційні площадки» - проект, направлений на залучення інвестицій, відображення усієї доступної інформації про інвестиційні ділянки, споруди для розвитку виробництва на місцевості, перевірка якості надання інформації та достовірності із поданими матеріалами тощо. За словами Мирослава Продана, в умовах децентралізації цей проект дає місцевим органам влади можливість додаткового залучення коштів до місцевого бюджету. Адже за його допомогою можна буде відслідковувати безхозні земельні ділянки або ж землі, які використовуються без належного документального оформлення.

Проект «Державні закупівлі» створений з метою прозорого та відкритого відображення інформації з проведення тендерних закупівель державними структурами із відображенням усієї інформації про відповідну процедуру, якісний зв'язок та можливість в короткі терміни отримати всю інформацію стосовно тих чи інших закупівель.

Проекти поки що знаходяться у стадії доопрацювання. Проте, наголосив Мирослав Продан, вже незабаром вони почнуть діяти і виконувати основну функцію – створення в області найбільш сприятливого інвестиційного та бізнес-клімату.



Переглядів: 3206
Поширень: 0