Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що з 1 вересня п.р. (дня офіційного опублікування в «Офіційному віснику України») набрав чинності Наказ Мінфіну від 24.07.2015р. №666, яким оновлено Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

Кардинальних змін у вимогах щодо правильного заповнення розрахункових документах не відбулося, але деякі відмінності від установленого раніше Порядку все ж таки є. Зокрема, дещо оновлено Перелік кодів видів сплати (які вказуються в полі «Призначення платежу»). Нагадуємо, що пробіли між словами та службовими знаками при заповненні полів розрахункового документа не допускаються.

Якщо у платника є податковий борг чи недоїмка з єдиного внеску, розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі "Призначення платежу" розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140.

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 22 жовтня 2013 року № 609, яким до 1 вересня 2015 року регулювалися вказані питання визнано таким, що втратив чинність.


Переглядів: 3676
Поширень: 0