«Така ситуація склалась вперше за останні багато років»,- зазначив під час обласної селекторної наради директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, аналізуючи стан виконання місцевих бюджетів області за 8 місяців 2015 року.

За його словами, з врахуванням всіх міжбюджетних трансфертів (субвенцій, дотацій) з державного бюджету бюджет області по доходах загального фонду отримав 6163,7 млн. грн., або 67,0% до уточненого плану на рік (план 9198,7 млн.грн.) та 103,8% до уточненого плану на 8 місяців (план 5937,7 млн.грн.), і проти аналогічного періоду минулого року збільшились на 1336,3 млн.грн., або на 27,7%.

Коментуючи інформацію директора Департаменту фінансів ОДА, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що такі результати є беззаперечним наслідком бюджетної децентралізації:

«33 бюджети адміністративних одиниць, разом з обласним бюджетом, на сьогоднішній день виконано. Відповідно до бюджетного кодексу,за підсумками півріччя, якщо на 105 % виконано бюджет, то кошти можна перерозподіляти. Не допускайте,щоб ці кошти просто лежали у вас на рахунках – проводьте активний комплекс найбільш потрібних робіт».

На Вінниччині вперше виконано усі 701 бюджетів базового рівня

На цьому наголосив очільник області, звертаючись до керівників рад базового рівня. Особливо увагу він акцентував на необхідності співфінансування з місцевих бюджетів ремонту доріг, що проходять через населені пункти ( не лише комунальних, але й загальнодержавних), адже згідно змін до бюджетного законодавства , на ці цілі можна спрямувати перерозподілені кошти .

Микола Копачевський також надав інформацію про те, як справляються нові податки і збори до місцевих бюджетів: « Важливим джерелом надходжень на місцях є єдиний податок. Станом на 1 вересня надійшло до бюджету області єдиного податку в сумі 257,3 млн. грн.,що становить 103,9%до плану.
Планові показники виконані по всіх бюджетах районів і міст обласного значення. При цьому, більш як у 2 рази - по 6 районах: Козятинському, Оратівському, Піщанському, Погребищенському, Теплицькому та Хмельницькому.

Микола Копачевський також прозвітував про фінансування захищених статей бюджету.

Так, за його словами, за січень-серпень 2015 року проведено 5468,6 млн.грн. видатків загального фонду, що становить 62,3% плану на рік, затвердженого місцевими радами з врахуванням змін (заплановано 8784,1 млн.грн.), та 94,3% до планових показників на 8 місяців згідно помісячного розпису (заплановано 5797,6 млн.грн.), і проти аналогічного періоду 2014 року збільшились на 781,6 млн.грн., або на 16,7%.

В першу чергу кошти бюджету спрямовувались на фінансування соціально-культурної сфери: за 8 місяців 2015 року на зазначені цілі використано 4922,0 млн.грн. - це 90,0% усіх видатків загального фонду.

Забезпечується в повному обсязі фінансування захищених статей бюджету, зокрема повнота та своєчасність виплати заробітної плати з нарахуваннями, розрахунків за спожиті енергоносії, виплат населенню по соціальному забезпеченню (стипендій, пільгових пенсій тощо).

За оперативними даними прострочена кредиторська заборгованість із зазначених виплат відсутня.



Переглядів: 3257
Поширень: 0