Припинити підприємницьку діяльність в України стало значно простіше. Без будь-яких довідок від контролюючих служб за заявою платника державний реєстратор проводить відповідну процедуру. Тому більшість суб‘єктів господарювання переконані, що у відносинах із контролюючими органами поставлено крапку. Проте це не так. Суб‘єкт господарювання зобов‘язаний, відповідно до вимог Податкового кодексу, відзвітувати щодо результатів своєї роботи.

Отже такий платник має завітати до органів фіскальної служби та подати відповідну звітність. На це звернув увагу під час чергової зустрічі з представниками бізнесу Вінниччини перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський. „Сьогодні на обліку в органах фіскальної служби Вінниччини перебуває близько 10,5 тис. підприємців – фізичних осіб, які знялися з обліку в державного реєстратора.

Але закриття підприємницької діяльності починається у державного реєстратора, а має бути завершено у фіскальній службі” – зауважив посадовець. Тож фізичні особи — підприємці можуть бути зняті з обліку в органах фіскальної служби лише у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів. Тобто лише за наслідками проведеної перевірки. 



Переглядів: 3143
Поширень: 0