Для заповнення податкової декларації та ведення обліку платник єдиного податку-фізична особа використовує книгу обліку доходів платників єдиного, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 N 579.

Записи у книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. При цьому встановлено, що дохід платника єдиного податку, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу.

Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг)

Таким чином, доходом фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку є дохід, отриманий в іноземній валюті та перерахований у гривнях за офіційним курсом Національного банком України на дату надходження коштів на рахунок.

Детальніше про це йдеться у листі ДФС України від 30.09.2015 №9142 /П/99-99-17-02-02-14, розміщеному на офіційному веб-сайті 



Переглядів: 2920
Поширень: 0