Головне управління ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам єдиного податку - суб'єктам господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів (роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльність фізичних осіб з роздрібного продажу пива та столових вин), про те, що згідно з положеннями Податкового кодексу України, суми акцизного податку, які отримані від реалізації вказаних підакцизних товарів включаються до складу доходу, отриманого протягом звітного періоду. При цьому платники єдиного податку третьої групи справляють податок за ставкою, визначеною у п. 293.3 ст. 293 Кодексу, з доходу з урахуванням сум акцизного податку.

Якщо умовами проведення господарської діяльності платника єдиного податку передбачено одержання іноземної валюти (тобто, проводиться зовнішньоекономічна діяльність) доходом такого платника єдиного податку є дохід, отриманий в іноземній валюті та перерахований у гривнях за офіційним курсом Національного банком України на дату надходження коштів на рахунок.

Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності. Отож, платники єдиного податку не є платниками земельного податку за земельну ділянку (в тому числі, яка знаходиться під приміщенням чи його частиною) за умови, що така земельна ділянка цим платником використовується виключно для здійснення господарської діяльності.



Переглядів: 4069
Поширень: 0