За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Миколи Черненко, за дев’ять місяців поточного року відповідно до звітних даних бюджет Пенсійного фонду України у Вінницькій області отримав 3 млрд. 342 млн. грн., що на 380 млн. грн. або майже 13% більше ніж за аналогічний період минулого року.

За підсумками дев’яти місяців у загальнодержавному рейтингу Вінниччина входить в п’ятірку областей з найкращими темпами росту власних надходжень. Виконання планових показників з надходження власних коштів за січень – вересень становить 106,3 %. У структурі власних надходжень левова частка – майже 99% - надходження від єдиного соціального внеску.

У частині фінансування на виплату пенсій з бюджету Пенсійного фонду Вінниччина залишається дотаційним регіоном. Станом на перше жовтня 2015 року забезпеченість власними коштами на виплату пенсій складає 55,3%. Лише в 5 управліннях даний показник перевищує обласний, а саме в: Іллінецькому районі, м. Ладижині, м. Вінниці, м. Жмеринці та Жмеринському районі, м. Козятині та Козятинському районі. Майже досягнули обласного показника управління ПФУ Вінницького, Крижопільського та Тульчинського районів.

Вінниччина входить в п’ятірку областей з найкращими темпами росту власних надходжень

Станом на 01.10.2015 року в області фактично отримують пенсії близько 500 тис.чол. А за даними звітів платників кількість працюючих по області становить 318 тис.чол. Якщо порівняти співвідношення чисельності пенсіонерів та працюючих, то в усіх районах області кількість пенсіонерів значно перевищує кількість працюючих. Винятком є лише м. Вінниця, де кількість працюючих 112 тис. чол., а кількість пенсіонерів - 92 тис. чол.

Розрахунковий розмір середньої заробітної плати по області станом на 1 жовтня 2015 року становить 3756,99 грн., а середньої пенсії 1355,94 грн. Найбільший розмір заробітної плати у м.Ладижині (4638 грн.), а найменший у Теплицькому районі. В області 10,7% ( або 34 219 осіб) працюючих отримують заробітну плату на рівні або менше мінімальної. Найбільший відсоток таких осіб у Барському районі, найменший у м.Жмеринці та Жмеринському районі.

Як зауважив Микола Черненко, не зважаючи на те, що органами Пенсійного фонду області спільно з Державною виконавчою службою, головним управління юстиції у Вінницькій області вживаються усі передбачені законодавством заходи по скороченню заборгованості з платежів, станом на 01.10.2015 року залишаються не сплаченими 32,0 млн грн боргу зі сплати страхових внесків. За 9 місяців дана сума зменшилась з початку року лише на 1,1 млн. Органами Пенсійного фонду практично вся заборгованість опрацьована заходами стягнення. Заборгованість підприємств з дієвим статусом, а це 9,5 млн грн знаходиться на виконанні в органах ДВС. Борг підприємств – банкрутів – 20,6 млн грн.

«Варто відмітити, що завдяки зростанню соціальних стандартів з 1 вересня поточного року підвищений розмір пенсій у жовтні отримають 378 тисяч вінничан. Розмір мінімальної пенсії зріс на 125 гривень і склав 1074 грн. За дев’ять місяців поточного року середній розмір пенсійних виплат на Вінниччині складає 1355 грн. 94 коп.», - зазначив Микола Черненко.



Переглядів: 2867
Поширень: 0