З початку року до місцевих бюджетів Вінниччини було сплачено 10 млн. 927 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан, це майже на 2 млн. грн. або на 22 відсотка більше індикативного показника 

Із загальної суми податку на нерухомість, сплаченого впродовж січня-вересня поточного року, внесок юридичних осіб перевищує 91,5 відсоток і складає більше 10  млн. грн. На долю фізичних осіб за цей час припадає понад 918 тис. грн.

Високопосадовець додає, що сьогодні на Вінниччині є близько 3 тисяч платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Понад дві третини з них, а саме 2013 осіб, – це підприємства, установи та організації області.  Решта  960 – фізичні особи, у  власники яких перебуває 1180 об’єктів  нерухомості.

Нагадаємо, відповідно до пункту 266.1 статті 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Утім, податок на нерухомість з нежитлових об'єктів фізичні особи та фізичні особи – підприємці розпочнуть сплачувати тільки у 2016 році.



Переглядів: 2627
Поширень: 0