Впродовж січня-вересня 2015 року вінницьким господарникам відшкодовано в автоматичному режимі 391,3 млн.грн. податку на додану вартість. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана, правом на відшкодування ПДВ „автоматом” скористались 45 платників Вінниччини, які дотримались усіх критеріїв для автоматичного повернення податку

Загалом протягом дев’яти місяців звітного року у регіоні заявлено до відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок в сумі 892,2 млн.грн. За цей же час відшкодовано ПДВ на рахунки платників у розмірі 736,2 млн.грн. Наразі рівень відшкодування сум ПДВ в автоматичному режимі від загальної суми ПДВ, відшкодованої на рахунки платників у банку за січень-вересень 2015 року, складає 53,2%.

Фіскальною службою області здійснюється контрольно-перевірочна робота, за результатами якої протягом 2015 року упереджено безпідставне відшкодування суми ПДВ в розмірі  2,9 млн.грн.

Мирослав Продан підкреслює, що сьогодні механізм автоматичного бюджетного відшкодування є досить спрощеним, прозорим та оперативним. Відтак висловлює сподівання на збільшення кількості платників обласні, які оцінять переваги на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Додамо, що за 9 місяців поточного року збір з податку на додану вартість склав 726,7млн.грн., У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збір з податку на додану вартість зріс на 167,4 млн. грн. або на 30 відсотків 



Переглядів: 3239
Поширень: 0