В рамках кримінального провадження щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ухвалою суду на території Вінницької області співробітниками податкової міліції та УСБУ в області проводяться заходи, спрямовані на документування та припинення протиправної діяльності, пов’язаної з придбанням, переробкою та подальшою реалізацією за межі митної території України горіхів волоських.

Несплата податків здійснюється на етапі закупівлі горіхів у населення для подальшого експорту – ділки умисно не сплачують до бюджету обов’язковий податок із доходів фізичних осіб у розмірі 15%. Після реалізації товару за кордон валютна виручка не повертається до України, осідаючи на офшорних рахунках ділків.

Лише протягом останнього року 11 суб’єктів господарювання Вінниччини експортували за межі митної території України майже 5 тис. тонн горіхів на суму 460 млн. грн., при цьому до бюджету сплатили всього 760 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. Орієнтовні втрати бюджету від несплати даного податку складають близько 70 млн. грн. У зв’язку з цим співробітниками фіскальної служби здійснюється цілий ряд заходів, спрямованих на руйнування схем ухилення від сплати податків суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють закупівлю та подальший експорт горіхів волоських.    



Переглядів: 3767
Поширень: 0