При яких умовах пільгове оподаткування земельним податком не застосовується, нагадала ДФС України своїм листом від 06.11.2015 р. N 23718/6/99-99-15-03-02-15. В листі зокрема зазначається, що плата за землю належить до місцевих податків і відповідно встановлюється рішеннями сільської, селищної чи міської ради. Останніми також затверджуються пільги по даному податку з врахуванням норм Податкового кодексу України.

Варто зазначити, що пунктом 284.3 статті 284 Податкового кодексу передбачено, якщо платники земельного податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території. Ця норма не поширюється на бюджетні установи у разі надання ними будівель, споруд (їх частин) в тимчасове користування (оренду) іншим бюджетним установам, дошкільним, загальноосвітнім навчальним закладам незалежно від форм власності і джерел фінансування.

Загалом пільгами по платі за землю в поточному році скористалися близько 900 юридичних осіб на суму 42,6 млн.грн. За 10 місяців п.р. місцеві бюджети поповнили свої скарбниці від земельного податку та орендної плати на 323,2 млн.грн.



Переглядів: 4339
Поширень: 0