Товарооборот роздрібної торгівлі області за січень-жовтень 2015 року склав 27 388 млн. гривень, що менше в порівняних цінах до відповідного періоду минулого року на 16,8% (по Україні - на 21,7 %). Проте в жовтні , вперше протягом 2015 року, як зазначає Департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, в області намітилась позитивна тенденція до його зростання: збільшення товарообороту роздрібної торгівлі на 0,4 в.п. в порівнянні з вереснем п.р. При цьому обсяг роздрібного товарообороту безпосередньо підприємств, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі зріс в жовтні на 4,6 % в порівнянні з вереснем п.р., що відповідає поступовому поліпшенню споживчих настроїв населення протягом двох останніх місяців.

За темпами зростання обороту роздрібної торгівлі за січень-жовтень поточного року область займає 13 місце серед регіонів України.

За інформацією Управління Національного банку України у Вінницькій області основним джерелом надходження готівки до кас банківських установ залишалась торговельна мережа, через яку вилучалося 41,0% усієї готівки, її частка в структурі надходжень залишилась на рівні відповідного періоду минулого року. При цьому торговельна виручка в січні – жовтні 2015 року склала 13694 млн.грн., що на 1148 млн.грн., або на 9 % більше відповідного періоду минулого року.



Переглядів: 3747
Поширень: 0