Вчора в готелі «Оптіма Вінниця», за підтримки програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ), відбулася презентація "Білої книги": Публічне обговорення політики розвитку малого та середнього підприємництва.

Біла книга - це документ політики, який містить урядове бачення цілісної державної політики щодо розвитку малого та середнього підприємства в Україні. Фактично це документ щодо формування чинних проблем та стратегічні підходи до їх розв’язання.

У презентації взяли участь директор Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик, економічний радник Програми USAID ЛЕВ, голова правління ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» Ігор Бураковський, координатор аналітичного компоненту Програми USAID ЛЕВ Оксана Кузяків.

У Вінниці презентували «Білу книгу», програма якої допоможе покращити розвиток малого та середнього бізнесу

Під час зустрічі Олександр Якубик підкреслив: «Дана програма врахована в стратегії економічного розвитку Вінниччини 2020 року. Як ми знаємо, Вінниччина займає лідируючі позиції по індексу валової доданої вартості - це дуже важливий показним є і те, що область демонструє високі показники перевищення експорту над імпортом. За допомогою представників бізнесу та такого роду програм ми матимемо великі перспективи для покращення умов ведення бізнесу у Вінницькій області та створенню нових робочих місць».

У Вінниці презентували «Білу книгу», програма якої допоможе покращити розвиток малого та середнього бізнесу

У свою чергу Ігор Бураковський зауважив: «Ми прагнемо розвивати середовище для малого та середнього бізнесу, але нам потрібна підтримка з боку держави та органів виконавчої влади. Щодо самої програми, то слід відмітити, що вона виконує важливу соціальну функцію - вирішення проблем зайнятості шляхом створення нових робочих місць. Бізнес-середовище є невід’ємною складовою інвестиційного клімату держави і визначається як комплекс правових, інституційних і регулюючих умов, що спрямовують підприємницьку діяльність. Малий і середній бізнес (МСБ) є соціально-економічним фундаментом, на якому будується сучасна успішна держава. Цей сектор, багато в чому, визначає темпи економічного зростання. Реформа бізнес-середовища у сфері МСБ сприяє становленню ринкових відносин, які заохочують конкуренцію і підвищують ефективність інших заходів у сфері соціально - економічного розвитку. Сприятливий діловий клімат є однією з передумов для економічного зростання і скорочення бідності».

У Вінниці презентували «Білу книгу», програма якої допоможе покращити розвиток малого та середнього бізнесу

В ході презентації програми Оксана Кузяків наголосила: «Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Лідерство в економічному врядуванні” (ЛЕВ) має на меті покращити діловий клімат шляхом втілення вагомих та сталих реформ у секторі МСБ на центральному та регіональному рівнях. Також, вона надає унікальну можливість об’єднати зусилля активних та орієнтованих на реформи представників приватного, громадського і державного секторів».

У Вінниці презентували «Білу книгу», програма якої допоможе покращити розвиток малого та середнього бізнесу

Дана програма покликана визначити адміністративні та регуляторні бар’єри, що стримують розвиток МСБ в Україні, та подолати їх шляхом розробки і впровадження необхідних законодавчих ініціатив та регуляторних процедур. Крім того, USAID ЛЕВ сприяє розвитку бізнес-асоціацій як рушійної сили на шляху впровадження прогресивних реформ.



Переглядів: 3229
Поширень: 0