Економічний ефект роботи оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Вінницькій області за 11 місяців 2014 року склав 55,6 млн. грн. Це на 17,5 млн. грн. більше, ніж за такий же період минулого року.

Подібні досягнення стали можливими завдяки чіткому плануванню роботи за визначеними напрямками та націленості на кінцевий результат – детінізація економіки та відшкодування державі завданих збитків.

- Ми чітко розуміємо, що як для держави, так і для громадськості головне – не масив зареєстрованих кримінальних проваджень та викритих конвертаційних центрів, а повернення збитків, завданих зловмисниками незаконною діяльністю, - відзначає заступник начальника управління – начальник відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області Неля Покорук.

Протягом січня-листопада цього року по закінчених кримінальних провадженнях відшкодовано збитків на 7,3 млн. грн. За результатами ініційованих податковою міліцією перевірок підприємств, що скористалися послугами «конвертаційних центрів», до бюджету надійшло майже 9 млн. грн. Близько 2 млн. грн. ПДВ упереджено до незаконного відшкодування з бюджету. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків у кримінальних провадженнях накладено арешт на майно та кошти загальною вартістю понад 23 млн. грн. З незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму більше 13 млн. грн.

Чітке виконання доведених завдань, тісна взаємодія з іншими підрозділами фіскальної служби області дозволили досягти вищого результату. Причому зростання відшкодувань і надходжень відбулося майже по всіх напрямках, додає Неля Покорук. 



Переглядів: 2762
Поширень: 0