Умови застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій) з нового року не зазнали кардинальних змін.

Нагадаємо, що згідно з пунктом 6 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року N 265 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами і доповненнями) РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами - підприємцями, які відносяться відповідно до Податкового Кодексу (ПКУ) до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Так, пункт 296.10 ПКУ визначає, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку: першої групи; другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн.гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Для платників, що застосовують РРО, нагадуємо, що з 01.01.2016 заборонено використання реєстраторів, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечують подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.


Переглядів: 1782
Поширень: 0