Протягом останнього місяця 2015 року через зону обслуговування Вінницької митниці ДФС пропущено через митний кордон України близько 38,4 тисячі транспортних засобів та понад 279 тисяч громадян, здійснено митне оформлення 105,4 тис. тонн вантажів. Обсяги оподаткованого імпорту склали 18,7 тисяч тонн вартістю 21,9 млн. дол. США.

Також продовж грудня Вінницькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано 145,6 млн. грн. З них  мита – 12,9 млн. грн., додаткового імпортного збору – 26,9 млн. грн.,  акцизного податку – 2,0 млн. грн., ПДВ – 102,9 млн. грн., єдиного збору – 0,7 млн. грн.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень залишається позитивним і становить 20,9 млн. дол. США. Серед найбільш оформлюваних на Вінницькій митниці впродовж листопада вантажів деревина, лаки та фарби, сировина для власного виробництва побутової хімії, продукти, що використовуються для годівлі тварин, (сільськогосподарська техніка) тощо.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами роботи протягом грудня 2015 року базу оподаткування збільшено на 29 млн. грн., як наслідок – додатково перераховано до Держбюджету 8,8 млн. грн. податків.

Збільшено загальну суму митних платежів за грудень 2015 року і в результаті проведеної класифікаційної роботи, додаткові надходження склали 722,1 тис. грн.

З метою збільшення надходжень платежів до Держбюджету, у митниці проводиться поглиблений контроль за правильністю визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі. Загальний економічний ефект за результатами роботи митниці у напрямку контролю за країною походження товарів протягом грудня 2015 року склав 93 тис.грн.



Переглядів: 1986
Поширень: 0