24 грудня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон України №911-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким змінено умови надання окремих видів державних допомог. Відповідно до нього одинокі матері будуть отримувати державну допомогу, відповідно до доходу сім’ ї . Для переоформлення державної допомоги необхідно звернутись до територіального Прозорого офісу за місцем проживання.

Відтепер допомога на дітей одиноким матерям призначатиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців. Щоб отримувати цей вид державної допомоги, потрібно звернутись до одного з територіальних Прозорих офісів. Якщо цього не робити – допомога виплачуватися не буде.

Відповідні зміни відбулись і щодо призначення тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме. Вона призначатиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (діти до 6 років – прожитковий мінімум 1167 грн, від 6 до 18 років – 1455 грн) та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців. Умови та розмір тимчасової допомоги, який виплачується у разі визначення судом розміру аліментів у твердій грошовій сумі, залишилися незмінними.

Для переоформлення зазначених видів допомог потрібно звернутись до Прозорих офісів (просп.Космонавтів,30 ЦАП Прозорий офіс «Вишенька» II поверх або вул.Брацлавська (Островського),85 ЦАП «Старе місто»). До заяви та декларації про доходи потрібно надати довідку про доходи кожного члена сім’ї за 6 останніх місяців (липень – грудень 2015 року), довідку про склад сім’ї, паспорт та ідентифікаційні коди членів сім’ї. Для отримання тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів додатково потрібно надати довідку про неотримання аліментів за відповідний період.

Якщо заяву та декларацію про доходи буде надано протягом січня- березня то призначення допомоги буде здійснено з січня2016р.



Переглядів: 3942
Поширень: 0