Впродовж 2015 року підрозділами ДФС, що функціонують на Вінниччині, надано 170,1 тисячу адміністративних послуг. З них, Центрами обслуговування платників – 151,8  тисячу або майже 90 відсотків.

Нагадаємо, минулоріч обслуговування платників податків на території Вінницької області здійснювалось у 22 ЦОПах, які забезпечували свободу доступу платникам в отриманні консультаційних, інформаційних та адміністративних сервісів і послуг. Тут надавався комплекс послуг, що включав адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, а також прийняття податкової звітності та видачу ключів електронного підпису. Цей комплекс включав 38 адміністративних послуги. З них, 24 – податкові, а 14 – митні.

Найбільш запитуваною була послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Кількість таких послуг, наданих минулоріч, сягнула 72,6 тисяч.

Друге та третє місце за популярністю зайняли послуги з видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) та надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 23 тисячі та 14,4 тисячі відповідно.

Додамо, для зручності платників кожна послуга мала інформаційну картку, в якій зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання. Так, зокрема, з інформаційної картки платники могли дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.



Переглядів: 2305
Поширень: 0