Працівники органів ДФС у Вінницькій області на семінар-нараді 5 лютого п.р. спілкувалися про перші результати декларування доходів громадянами області, звітування спрощенців, актуальні питання адміністрування місцевих податків і зборів, єдиного соціального внеску та військового збору.

Перший заступник начальника ГУ ДФС у області Руслан Осмоловський поставив перед працівниками податкових інспекцій першочергове завдання – проведення масштабної роз’яснювальної роботи щодо новацій податкового законодавства з платниками податків, особливо приватними підприємцями, самозайнятими особами, що не мають бухгалтерсько-економічних працівників. «Ми маємо велике сподівання, що роз’яснювальна робота з працедавцями стосовно зниження ставки єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до 22 відс. стимулюватиме виведення заробітних плат з тіні та збільшить надходження ЄСВ до бюджету за рахунок збільшення розміру заробітної плати найманим працівникам. Адже вже в цьому місяці ми отримаємо перші звіти по ЄСВ за новими ставками», - наголосив посадовець.

Вінницькі фіскали обговорили нагальні питання деклараційної кампанії

Крім того, піднімалося також питання організації комфортних умов для громадян, що декларують доходи, отримані в минулому році. Зокрема, в області буде проведено інспектування якості обслуговування громадян в Центрах обслуговування платників в період деклараційної кампанії



Переглядів: 1977
Поширень: 0