За даними головного управління статистики у Вінницькій області, середньомісячна заробітна плата працівників Вінницької області за 2015 рік порівняно з 2014 роком зросла на 20,8% і становила 3395 грн.

Середній розмір їхньої заробітної плати у 2,5 рази перевищив рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів: мінімальної заробітної плати та прожитковому мінімуму для працездатної особи (1378 грн.).

Збільшення рівня середньої заробітної плати порівняно з 2014 роком відбулося в усіх видах економічної діяльності підприємств та найбільше в 1,3–1,4 рази: у сільському господарстві, промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, в сфері інформації та телекомунікацій.

Найбільш оплачуваними протягом року були працівники фінансової і страхової діяльності та інформації і телекомунікацій, розмір оплати праці яких перевищив середній розмір по економіці області в 1,5 рази.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, виробництву харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів та постачанню електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де розмір заробітної плати перевищив середній показник по області в 2,3 та 1,4 рази відповідно.

Серед 25 регіонів України Вінницька область за рівнем оплати праці у 2015 році зайняла 15 місце. Це найвищий рейтинговий показник за усі роки незалежної України, куди Вінниччина перемістилася з 24 місця (у 2014 році середня заробітна плата вінничан складала 2810 грн., по якій Вінниччина займала 17 місце).



Переглядів: 3035
Поширень: 0