Міністерством фінансів України наказом від 04.08.2015 №693 затверджено Порядок подання та розгляду заяв і надання дозволу на провадження митної брокерської діяльності та контролю за нею, який регламентує подання та розгляд заяв щодо провадження митної брокерської діяльності, а також надання, переоформлення, анулювання чи зупинення дії дозволу на провадження митної брокерської діяльності та контролю за нею.

З метою провадження митної брокерської діяльності підприємства повинні отримати дозвіл, що надається ДФС та Адміністрацією Держприкордонслужби відповідно до поданої заяви про надання/переоформлення дозволу на провадження митної брокерської діяльності.

Підприємство, якому надано дозвіл, включається до реєстру митних брокерів.

Дія дозволу, наданого підприємству, поширюється на всі його відокремлені підрозділи.

Право використання дозволу не може передаватись іншій особі.

Митний брокер може розпочати декларування товарів з моменту включення його до реєстру митних брокерів.

Слід відмітити, що дозвіл надається безстроково. Грошова плата за видачу та подальше використання дозволу не стягується. 

Відповідно до пункту 1 розділу II Порядку для отримання та переоформлення дозволу на провадження митної брокерської діяльності підприємство надсилає на адресу ДФС (04655, м. Київ, Львівська площа, буд. 8) засобами поштового зв'язку або нарочно заяву про надання/переоформлення дозволу, яка заповнюється у друкованому вигляді за допомогою друкувального пристрою на аркуші паперу формату А4 та засвідчується підписом керівника підприємства або громадянина - підприємця та печаткою (за наявності).

Будь-які виправлення та підчистки у заяві про надання/переоформлення дозволу не допускаються.

Додатково інформуємо, що Наказ, а також форми заяв про надання/переоформлення та анулювання/зупинення дії дозволу на провадження митної брокерської діяльності розміщені на офіційному Веб-порталі ДФС у рубриці "Митні брокери". 



Переглядів: 2477
Поширень: 0