Частина отриманих доходів мала б потрапити не до кишені підприємливої пані, а в державний бюджет у вигляді податку на додану вартість та податку з доходів фізичних осіб. Зміну напрямку надходження коштів виявили співробітники відділу протидії схемам ухилення від сплати податків податкової міліції Вінницької області.

Займаючись будівельним бізнесом, вінничанка, як і належить, укладала численні угоди з рядом фірм – вінницьких, запорізьких, київських. Суми податку на додану вартість відносила до складу валових витрат та податкового кредиту. Тільки от призначені перевірки виявили, що безтоварні операції бізнес-леді провадила з фіктивними фірмами, з яких деякі оголосили себе банкрутами, виконавши злочинну місію перекачування коштів. А посадовці ще кількох фірм взагалі заявили, що ніяких справ, відтак і взаєморозрахунків, із вінницькою підприємницею не вели.

Повний ланцюг суб’єктів господарювання, які свідомо чи мимоволі сприяли вінничанці в несплаті податків, наразі встановлюють слідчі податкової міліції. Тим часом, уже встановлено, що трохи більше ніж за рік активної будівельно-бізнесової діяльності сума умисного ухилення від сплати податків з боку підприємливої вінничанки сягнула майже трьох мільйонів гривень. Відповідальність за такі „заробітки” закон передбачає сувору – від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2992
Поширень: 0