У зв’язку з внесеними змінами до Податкового кодексу України щодо об’єктів оподаткування транспортним податком, Кабінет Міністрів України постановою від 18.02.2016р.  № 66 затвердив Методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей віднесення автомобілів до об'єктів оподаткування транспортним податком.

Середньоринкова вартість автомобіля розраховується за методом аналогії цін ідентичних автомобілів за окремою формулою, яка наведена у пункті 3 Порядку визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2013 р. № 403, де за ціну нового транспортного засобу береться ціна нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач. Джерелом інформації для визначення ціни нового автомобіля є офіційні прайс-листи виробників (дилерів).

Середньоринкова вартість автомобіля розміщується на офіційному сайті Мінекономрозвитку, який працюватиме в режимі, який дає змогу отримати інформацію про середньоринкову вартість автомобіля шляхом введення даних про їх марку, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм циліндрів двигуна, тип коробки переключення передач та пробіг.



Переглядів: 2327
Поширень: 0