У минулому році Вінницькою податковою до бюджету міста було акумульовано 848,4 млн.грн., що або 52,8 % більше 2014 року. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Протягом 2015 року Вінницькою об’єднаною державною податковою інспекцією ГУ ДФС у Вінницькій області до бюджетів усіх рівнів зібрано 3272,2 млн.грн., що майже на 1036,9 млн.грн. більше, ніж за 2014 рік. До державного бюджету було мобілізовано 2024,2 млн.грн. До місцевих бюджетів – 1247,9 млн.грн.

«Фактичні надходження до бюджету міста становлять 848,4 млн.грн., що на 293,1 млн.грн., або на 52,8% більше 2014 року. Виконання бюджетного розпису, затвердженого Вінницькою міською радою, за звітний період забезпечено по усіх платежах. Це стало можливим завдяки налагодженій співпраці між місцевими органами влади та податковою інспекцією. Питання наповнення місцевих бюджетів завжди були і залишаються головними в діяльності Вінницької ОДПІ. З цією метою створено відповідні робочі групи з розгляду важливих соціально-економічних питань, зокрема комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати», – каже заступник начальника ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області Сергій Ковальчук.

Торік податкова акумулювала до міського бюджету майже 850 млн.грн.

Актуальним напрямком діяльності податкових органів є робота по підвищенню рівня заробітної плати. За результатами проведеної роботи, протягом 2015 року за рахунок підняття зарплати підприємствами Вінниці до бюджету надійшло додатково 1,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Також проводилися заходи по легалізації тіньової зайнятості вінничан. Так, за результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету надійшло 1,7 млн. гривень ПДФО.

«Вінницька податкова працює досить ефективно і має співпрацю на належному рівні зі всіма структурними підрозділами міської ради. Це дуже важливо, адже на вас покладено завдання адміністрування податків, а це – надходження до бюджету. А від наповненості бюджету залежить наскільки ми зможемо реалізовувати Стратегію «Вінниця-2020». Зрозуміло, що є ряд питань та викликів, над якими потрібно працювати, особливо в частині фінансової децентралізації. Сьогодні у нас є додаткові джерела надходжень – це податок на землю, акцизи і податок на нерухомість. Також дуже важливим питання сьогодні є зарплати і виведення їх з тіні. В цьому напрямку потрібно проводити ефективну роботу», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Також сьогодні під час засідання виконкому з Днем землевпорядника привітали людей, які працюють у цій сфері. «Сьогодні, в умовах децентралізації, під час реформа місцевого самоврядування, ваша робота є дуже важливою. Бажаю, щоб ви завжди були на високому професійному рівні та отримували подяку від людей за вашу роботу», – зазначив міський голова.

Торік податкова акумулювала до міського бюджету майже 850 млн.грн.

Крім того, Почесну грамоту отримав командир військової частини 3008 Національної гвардії України Василь Чумак. Його нагородили за високу професійність та відповідальність. «Нещодавно у Василя Васильовича було День народження, тому ми вітаємо його та бажаємо здоров’я, благополуччя. Василь Васильович з перших днів, як почалися проблеми на Сході, разом зі своїм підрозділом захищав Україну у Луганську, Луганському аеропорту, Слов’янську та інших «гарячих точках» Сходу. Саме під керівництво Василя Васильовича його підрозділ проявив надзвичайну мужність. Дякуємо за те, що ви робите для України та Вінниці зокрема», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3431
Поширень: 0