З початку року до місцевих бюджетів Вінниччини було сплачено понад 569,2 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Про це повідомив  начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловським під час брифінгу для представників місцевих засобів масової інформації. За його словами, доходи місцевих громад зросли на 55,6 відсотків, а перевищення проти січня-лютого 2015 року склали 203,3 млн.грн.

Окрім цього очільник фіскальної служби області повідомив, що понад 88,6 відсотків доходів місцевих бюджетів формують три платежі: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю. Найбільше поповнив місцеві скарбниці податок на доходи фізичних осіб. Його за два місяці звітного року надійшло понад 305,7 млн.грн. замість прогнозованих 234,3 млн.грн. Спрощенці заплатили майже 116,8 млн.грн. єдиного податку. Від плати за землю бюджет Вінниччини отримав близько 82 млн.грн.

З початку року місцеві громади Вінниччини отримали понад півмільйона гривень податкових платежів

Руслан Осмоловський зазначив, що рівень наповнення місцевого бюджету  значною мірою залежить від місцевих самоврядців. Оскільки саме депутати можуть встановити максимальні ставки, визначені Податковим кодексом України, або ж визначити рівень пільг чи категорії громадян, які не сплачуватимуть податки та збори взагалі. 



Переглядів: 2782
Поширень: 0