Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що Кабінет Міністрів України Постановою від 24 лютого 2016 р. №156 вніс зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках або органах Держказначейства, які враховують норми Закону України від 24 грудня 2015 року № 909, відповідно до яких у 2016 році запроваджена часткова сплата сум ПДВ до бюджету та на спеціальні рахунки.

Звертаємо увагу, що Постановою визначено напрямок використання коштів,  що підлягають перерахуванню на спеціальні рахунки та повністю залишаються в розпорядженні відповідного сільськогосподарського підприємства, а саме: для використання у виробництві сільськогосподарських товарів та сільськогосподарських послуг.

У декларації по ПДВ за відповідний звітний період, в якій відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування, сільськогосподарське підприємство зобов'язане зазначити реквізити спеціального рахунка та визначити суму, що підлягає перерахуванню на такий рахунок.

Також врегульоване питання стосовно термінів закриття додаткових рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ у разі анулювання реєстрації сільськогосподарського підприємства як платника податку на додану вартість на загальних підставах або виключення такого підприємства з реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування, а cаме: додаткові електронні рахунки, на яких відсутні кошти, закриваються не раніше робочого дня, що настає за днем такого анулювання/виключення.

Сільськогосподарські підприємства повинні забезпечити перерахування на власні додаткові електронні рахунки коштів у сумі, достатній для перерахування задекларованих сум податку на додану вартість до державного бюджету та на спеціальний рахунок на підставі поданої відповідної податкової декларації.



Переглядів: 1959
Поширень: 0